BiH
1

Struja "zavrnula" slavine u Vlasenici

SRNA
Vlasenica
Vlasenica
U Vlasenici zbog neplaćenih računa za potrošenu električnu energiju struju od sinoć nemaju preduzeće "Vodovod i kanalizacija", preduzeća "Igrišta" i "Drvna industrija", te još nekoliko vlaseničkih velikih potrošača, dok je Domu zdravlja struja priključena danas popodne - javlja dopisnik Srne.

Direktor A.D. "Vodovod i kanalizacija" Dalibor Vidović izjavio je da je vodovod iskulječen iz sistema napajanja električnom energijom zbog neizmirenog duga za utrošenu električnu energiju, zbog čega je došlo do prekida vododnabdijevanja.

"Uputili smo apele svim našim potrošačima da izmire svoja dugovanja za vodu  da ne bi cio grad, ovo preduzeće i vredne platiše trpjeli štetu", rekao je Vidović Srni.

Direktor vlaseničkog Doma zdravlja rekao je da je ovoj zdravstvenoj ustanovi struja uključena danas oko 14.00 časova, nakon što je uplaćeno 5.000 KM na račun RJ.

"Nismo bili u situaciji da izmirujemo obaveze za tekuću potrošnju, tako da smo praktično od sinoć bili i bez struje i bez vode. Jasno je da je u ovakvoj situaciji rad ove ustanove praktično bio paralisan", naveo je Lazić.