Samo kod nas
0

Strogo zabranjen prelazak preko nepostojećeg mosta u Sarajevu

Piše: A. Panjeta
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Ispod table s upozorenjem "Strogo je zabranjen prelazak preko mosta", postavljene kod Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, neko je s pravom crnim markerom dopisao: Kojeg mosta?

Most kod Likovne akademije o čijoj se gradnji priča još od 2001. godine, a prve ozbiljne najave su se pojavile još 2003. godine i čija je gradnja počinjala već nekoliko puta, još nije završen, a kad će ne zna se. To nije smetalo "nadležnom organu" da postavi tablu sa tragikomičnim upozorenjem da je strogo zabranjeno prelaziti most koji nije kako treba ni započet. Postavljeno je tek nekoliko stubića na kojima se odmaraju patke, a prema nekim informacijama most je za sada prešao samo Chuck Norris.

Poređenja radi, dok se u Sarajevu pate sa izgradnjom mosta preko Miljacke, u našem komšiluku, u Beogradu, je za Novu godinu zvanično otvoren most preko Ade čija je gradnja počela 2008. godine, a završena u augustu 2011. Gradnja mosta predstavljala je jedan od najvećih graditeljskih pothvata u Evropi, a zabilježila ju je i emisija "Extreme Engineering" na Discovery kanalu. Izgradnju mosta kod Akademije mogla bi zabilježiti emisija "Na rubu znanosti"...