BiH
0

Stranka za BiH u Demiševcima i Husimovcima

Klix.ba
Foto: SBiH
Foto: SBiH
U sklopu svojih predizbornih aktivnosti Stranka za BiH Sanski Most posjetila je Mjesne zajednice Demiševci i Husimovci, gdje je prisutnim mještanima predstavila kandidate i Izborni program za Lokalne izbore 2012. godine.

Mještani Demiševaca su izrazili nezadovoljstvo dosadašnjim odnosom lokalne vlasti prema rješavanju njihovih infrastrukturnih projekata, među kojima su najznačajniji asfaltiranje dotrajalog puta i izgradnja društvenog doma, započeta još prije četiri godine.

Kada je u pitanju MZ Husimovci, prisutni mještani su istakli problem njenih prostorija, navodoći da su im one oduzete, zbog čega nisu u mogućnosti organizovati nikakve društvene aktivnosti.

Mr. sci. Rasim Krupić, kandidat SBiH za načelnika općine Sanski Most, Enes Eminić, dipl. ecc., nosilac liste za Općinsko vijeće Sanski Most, Mirnes Alagić, predsjednik KV SBiH USK-a i federalni poslanik, su istakli kako će se SBiH Sanski Most zalagati da iz budžetskih i razvojnih sredstava općine i fondova u BiH ulaže u infrastrukturne objekte, ravnomjerno na cijeloj općini Sanski Most. Potom su dodali da mjesnim zajednicama, uz finansijsku pomoć, treba omogućiti da samostalno donose odluke i stvaraju uslove da svaka od njih ima vlastite prostorije i profesionalno angažirang sekretara.