BiH
0

Stranka za BiH predstavila kandidate u Sanskom Mostu

Klix.ba
Općinska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sanski Most predstavila je kandidate i Izbornu platformu za predstojeće oktobarske izbore stanovnicima Mjesnih zajednica Tomina i Čaplje.

Ovom promotivnom skupu prisustvovali su predsjednik Općinskog savjeta SBiH Sanski Most i kantonalni poslanik Sulejman Kazić, te predsjednok KV SBiH USK-a i federalni zastupnik Mirnes Alagić, koji su govorili o krizi vlasti na državnom i federalnom nivou, te o provedenim unutarstranačkim reformama, što druge političke partije trebaju tek doživjeti.

Kandidat SBiH za načelnika općine Sanski Most mr. sci. Rasim Krupić, nosilac liste za Općinsko vijeće Sanski Most Enes Eminić, dipl. ecc., kao i ostali kandidati sa liste za pomenuti općinski organ, prezentirali su Izbornu platformu SBiH na lokalnom nivou, koja sadrži pet političkih principa, kroz koje će stranka djelovati u naredne četiri godine. To se prije svega odnosi na: komunikaciju između vlasti i naroda bez obzira na stranačku, vjersku, starosnu, materijalnu ili socijalnu pripadnost; angažovanje svih raspoloživih, stručnih kadrova koji mogu dati svoj doprinos u razvoju općine; reformu lokalnog organa uprave na principima stručnosti, poštenja i efikasnosti; formiranje nestranačke "Lokalne razvojne agencije" i borbu protiv nepotizma, kriminala i korupcije.

Na kraju, mještani Čaplja i Tomine su se zahvalili Stranci za BIH i njenim poslanicima na različitim nivoima vlasti, zbog doprinosa u realizaciji određenih infrastrukturnih projekata na prostoru ovih mjesnih zajednica, navodi se u saopćenju stranke.