Kritikovali SDP
0

Stranka za BiH: Komšić je poslao lošu poruku narodu

Piše: Nedim Grabovica
Predstavnici Stranke za BiH su na današnjoj konferenciji za medije kritikovali trenutnu vlast zbog odnosa prema penzionisanim pripadnicima Oružanih snaga ispred zgrade Zajedničkih institucija BiH.
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Kako su kazali, podržavaju vladavinu zakona i ako je određeni zakon već donesen, onda ga treba poštovati i provoditi.

Amer Jerlagić, predsjednik stranke, je kazao kako su pred Vjećem ministara gladni i bolesni ljudi i kako se država treba pobrinuti za njihove potrebe.

"Porazno je da je stavka za povratak umanjena sa 35 na 10 miliona KM. Kakvu poruku ova vlast šalje povratnicima. Je li to država za čovjeka", naglasio je Jerlagić.

Predstavnici stranke su kazali i kako dogovor šest lidera o državnoj imovini, ustvari krši Ustav BiH te da je nedopustivo da Vijeće ministara BiH verifikuje ovaj dogovor.

Kritikovali su i SDA, tražeći odgovor na pitanje da li se odustalo od Zakona o denacionalizaciji i restituciji te su naglasili da bi SDP, odnosno Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić, trebali pojasniti narodu šta se to dešavalo proteklih dana.

"Željko Komšić svojom odlukom o ostavci pa povlačenjem iste u roku 24 sata je poslao lošu poruku BiH. S druge strane, niko nije saznao šta se desilo sa principijelnim Komšićevim stavom o Jeremićevoj kandidaturi, tačnije da li je Lagumdžija ostao pri svom stavu", kazao je Jerlagić.