BiH
5

Stranka dijaspore BiH: Goteskne poruke stranaka na vlasti

FENA
Analizirajući dosadašnji tok predizbornih aktivnosti dolazimo do zaključka da se u porukama stranaka na vlasti ponovo našoj javnosti nude groteskne poruke, saopćeno je iz Predsjedništva Stranke dijaspore Bosne i Hercegovine.
  • Tako naprimjer Zlatko Lagumdžija je na skupu Općinske organizacije SDPBiH Novo Sarajevo izjavio da "ne smijemo zaboraviti da smo mi nasljednici Josipa Broza Tita!". Sigurni smo da je Josip Broz Tito živ da bi se stidio ovakve izjave lidera SDP-a jer su pod njegovim vođstvom uništene osnovne vrijednosti socijaldemoktarije poput jednakosti, solidarnosti i ravnopravnosti i zahvaljujući politici današnjeg predsjednika SDP-a. Tome svjedoči stvaranje brojnih partija u BiH socijalliberalne orijentacije, koje su nastale usljed katastrofalnog vođenja SDP-a posljednjih 20 godina, usljed ćega se izgubila sinergija socijaldemokratske ideje - navodi se u saopćenju.

Baveći se poređenjem Tita i lidera poslije njega koji su se obogatili na našoj klanici, Londonski "Times" (Tajms) je objavio izvještaj 95 najautoritativnijih britanskih i svjetskih analitičara koji tvrde da Tito za svoje vladavine nije iznio iz zemlje ni jedan jedini dolar, stavio na svoje ili na nečije drugo ime, niti se ijedan član njegove bliže ili dalje rodbine okoristio njegovim položajem.

  • Zato je krajnje neukusno spominjati i uzurpirati Titovo ime i antifašističke vrijednosti koje lider SDP-a koristi u cilju sticanja naklonosti birača - navodi se u saopćenju Stranke dijaspore BiH.