Mostar
0

Štrajk Gradske uprave, uredi se zatvaraju na tri sata

FENA
Službenici i namještenici Gradske uprave grada Mostara nastavljaju s dvosatnim štrajkom svakog radnog dana, ali za razliku od dosadašnjeg štrajka, kad su ipak pružali građanima neke hitne usluge, od sutra, 16. jula, obustavljaju sve svoje aktivnosti od 11 do 13 sati i u to vrijeme njihovi uredi bit će zatvoreni.

Ako se tome doda i redovna pauza od 10 do 11 sati, to znači da građani neće moći dobiti nikakve usluge tri sata svakoga radnog dana - od 10 do 13 sati, kazao je predstavnika Sindikata Gradske uprave Mostara Emira Topuza.

Inače, Sindikat Gradske uprave Mostara odlučio se na takav potez zbog višemjesečnog neisplaćivanja plaća zaposlenima u Gradskoh upravi, a razlog je tome što Gradsko vijeće još nije usvojilo gradski proračun.

"Mi smo se službeno obratili i visokom predstavniku Valentinu Inzku da iskoristi svoje bonske ovlasti jer nam se u ovom trenutku čini da jedino on može u ovoj situaciji poduzeti određene korake", kazao je Topuz te dodao očekuje povratnu informaciju od visokog predstavnika.

Komentirajući rad vijećnika u Gradskom vijeću Mostara Topuz je kazao: "Ponašanje vijećnika u mostarskom Gradskom vijeću katastrofa je za ovoj grad."