Ne treba nam "plava voda"
0

Stojak: Voda u Vitezu je pitka

FENA
Vitez
Vitez
Tragom jučerašnje informacije koju je plasirala kantonalna inspektorica Vesna Bahtijarević kako stanovnici Viteza trebaju prokuhavati vodu za piće, oglasio se direktor Javnog komunalnog poduzeća "Vitkom" iz Viteza Dragan Stojak.

"Inspektorica je nastupila onako kako joj struka nalaže, međutim ja ću biti slobodan i naglasiti kako ne priznajem te nalaze. Vjerujem da je ovo dio prljave politike koja želi izvršiti pritisak da Vitez sudjeluje u projektu regionalnog vodovoda 'Plava voda' te na taj način zaduži sve svoje stanovnike i njihovu djecu.

Mi nemamo ništa protiv projekta 'Plava voda', ali on nam doista ne treba jer imamo dovoljno vode. Ovo više nema smisla i ozbiljno ćemo razmisliti hoćemo li i protiv koga podnijeti tužbu", izjavio je direktor Javnog komunalnog poduzeća "Vitkom" iz Viteza.

Općina Zenica dijelom se opskrbljuje vodom s izvorišta Kruščica, a za komentar smo kontaktirali i zavod za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona. Na Odjelu epidemiološko-higijenske službe potvrdili su nam kako nemaju informacija niti upozorenja da se voda treba prokuhavati. Ipak, uputili su nas i na javno poduzeće "Vodovod i kanalizacija" Zenica, u kojem su nam rekli kako se kontrola vode vrši svaki dan te da razloga za paniku nema.

"Voda je u Zenici pitka. Svaki rezervoar vrši zasebno dezinfekciju, ali nije ništa strašno ako se dogodi da je razina klora manja nego je to uobičajeno", rekao je direktor javnog poduzeća "Vodovod i kanalizacija" Zenica Ekrem Kahriman.