SDP i SDS
0

"Što prije uspostaviti funkcionalnu vlast u BiH"

FENA
Delegacije Socijaldemokratske partije BiH i Srpske demokratske stranke, predvođene predsjednicima tih stranaka Zlatkom Lagumdžijom i Mladenom Bosićem, razgovarale su u srijedu u Parlamentu BiH i konstatirale da što prije treba uspostaviti funkcionalnu vlast u našoj zemlji, čiji osnov ne smije biti Prudski sporazum.

Vlast ne smije biti formirana na principima Pruda, a koncentracione vlade nisu prihvatljive jer je to je put ka vlasti u kojoj niko nije odgovoran, saopćio je SDP, navodeći stavove sa sastanka.

Sagovornici su saglasni da u Parlamentu BiH što prije treba donijeti zakon o oduzimanju kriminalom stečene imovine, navedeno je također.

Obje delegacije su saglasne da je potrebno okrenuti se rješavanju problema građana te ubrzati evropski put koji direktno utiče na njihov život.

"Radi privlačenja stranih investicija treba promijeniti imidž BiH koji je danas, zbog prethodne vlasti, izuzetno negativan. Nova vlast, bez obzira na to ko je činio, mora se obračunati s organizovanim kriminalom i korupcijom", naveo je u saopćenju SDP prenoseći stavove obiju strana.