Kanton Sarajevo
0

Stigle prve količine prirodnog gasa iz Rusije

FENA
U jutarnjim satima u Kanton Sarajevo pristigle su prve količine prirodnog gasa iz Rusije koje su oko 10 sati počele da se distribuiraju krajnjim potrošačima. Promjene u dotoku gasa desile su se na transportnim gasovodima, tako da krajnji potrošači nisu osjetili nikakve poteškoće u korištenju gasa.

Trenutno je u potpunosti stabiliziran proces dotoka i distribucije gasa u Kantonu Sarajevo i svi potrošači su uredno snabdjeveni, a svi ulazni parametri gasa su uredni i izuzetno povoljni i potrošnja gasa je ispod prosjeka zbog temperatura koje su više nego što je to uobičajeno za ovaj period u godini.

Prirodni gas je siguran energent, ukoliko se pravilno koristi i ukoliko su instalacije ispravno provedene, stoga sve mjere opreza su i dalje na snazi, a korisnici posebno trebaju voditi računa o ispravnosti svojih unutrašnjih gasnih instalacija.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti u Centrima za potrošače KJKP Sarajevogasa, a hitne intervencije i dalje mogu prijaviti na brojeve telefona 033 272 980, 033 272 981 ili 061 487 787 koji su dostupni 24 sata.

  • Također, izražavamo zahvalnost predstavnicima sredstava javnog informisanja s kojima smo imali kvalitetnu saradnju u ovom izuzetno složenom vremenskom periodu nestašice i ponovne distribucije gasa, kaže se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Sarajevogasa.