MUP KS
0

Stigao zahtjev za obilježavanje događaja u Dobrovoljačkoj

SRNA
Zgrada MUP-a Kantona Sarajevo (Foto: Sarajevo-x.com)
Zgrada MUP-a Kantona Sarajevo (Foto: Sarajevo-x.com)
MUP Kantona Sarajevo dobio je od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske zahtjev za obilježavanje godišnjice stradanja pripadnika JNA u Doborovoljačkoj ulici 3. maja 1992. godine, potvrdio je Srni portparol kantonalnog MUP-a Irfan Nefić.

''Primili smo zahtjev i sada ćemo pokrenuti dalju proceduru u vezi sa njegovim rješavanjem, s obzirom na to da je potrebno izvršiti određene bezbjednosne provjere, organizovati sastanke sa organizatorima ovog skupa, te utvrditi neke zajedničke aktivnosti'', precizirao je Nefić.

"Pododbor za obilježavanje 3. maja 1992. godine" - dana stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kao značajnog istorijskog događaja, zaključio je 9. aprila da će 18. godišnjica događaja biti obilježena u Sarajevu, na mjestu stradanja.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović, koji predsjedava Pododborom, najavio je da će stradanje vojnika JNA u Sarajevu biti obilježeno mirnom šetnjom i paljenjem svijeća u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici.