Naša stranka
0

Stid nas je naših političara

Sarajevo-x.com
Naša stranka poziva sve parlamentarne zastupnike u oba doma na državnom nivou, da se odreknu sramotne visoke povišice na plate, te da povišicu doniraju penzionerima sa najmanjim penzijama u BiH.

"Bezobrazno povećanje za 100% plaća bh. parlametarcima na nevjerovatnih 7.000 Km mjesečno, predstavlja otimanje od onih kojim bi taj novac bi daleko potrebniji – penzionerima, nezaplosenim, učenicima ili bolnicama," kaže se u saopštenju Naše stranke.

"Povišicom od nekoliko desetnina minimalnih penzija po jednom zastupniku, naši političari sami sebe nagrađuju za nerad. Napominjemo da je bh. parlament u čitavoj 2007. godini usvojio ukupno desetak zakona, a još manje je sprovedeno u stvarnosti.

Sramna odluka Administrativne komisije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrđuje ispravnost našeg opredjeljenje da se borimo za povratak morala u našu politiku. Naša stranka će se u narednom periodu boriti svim sredstvima da se nezarađene plate parlametaraca smanje na realan nivo, a da se u našim institucijama uspostavi sistem plaćanja po učinku. Koliko je zakona usvojeno i sprovedeno, koliko smo bliži EU ili koliko smo manje siroašni, tolike će biti i plate našim poslanicima.

Još jednom javno pozivamo sve poštene bh parlametarce da se odreknu svoje nezarađene povišice u korist najsiromašnijih penzionera u našoj zemlji."