Poklon Elektroprivrede BiH
0

Štedne sijalice za najugroženije kategorije stanovništva

FENA
Zgrada Elektroprivrede BiH
Zgrada Elektroprivrede BiH
Javno preduzeće Elektroprivreda BiH će pokloniti po dvije štedne sijalice penzionerima s najnižom penzijom i korisnicima stalne novčane pomoći.

Akcija darivanja štednih sijalica bit će realizirana od 9. januara do 16. februara ove godine, na naplatnim mjestima Elektroprivrede BiH, u svih pet podružnica "Elektrodistribucija" (Bihać, Mostar, Sarajevo, Tuzla i Zenica), prilikom plaćanja računa za električnu energiju.

JP Elektroprivreda BiH kao društveno odgovorna kompanija, kampanjom pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva daje podršku Odluci Vlade Federacije BiH o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti.

Štedne sijalice omogućit će socijalno ugroženim kategorijama kupaca racionalniju potrošnju i uštede električne energije, te mogućnost ostvarivanja mjesečne potrošnje električne energije koja ne prelazi 268 kilovat sati mjesečno što je uvjet za subvencioniranje,saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.