Općina Ilijaš
0

Stanovi za socijalno ugrožene žene

Sarajevo-x.com
U Općini Ilijaš svečano je položen kamen temeljac za izgradnju lamele sa šest stambenih jedinica za socijalno ugrožene žene, samohrane majke ili udovice, te njihove porodice.

Svečanosti su prisustvovali ispred fondacije H. Stepic CEE Charity direktor Raiffeisen banke Michael Mueller, načelnik Općine Ilijaš Nusret Mašić, te šef misije za BiH Hilfswerk Austria, Suzana Jašarević.

Podsjećamo, predstavnici fondacije H. Stepic CEE Charity i Općine Ilijaš potpisali su 2. septembra 2008. godine Ugovor o finansiranju izgradnje navedenih stambenih jedinica. Nosilac Projekta je humanitarna organizacija Hilfswerk Austria. Stepic CEE Charity je za izgradnju objekta izdvojila 120.000 EUR, a Općina Ilijaš je Projekat potpomogla u vrijednosti od 100.000 KM.

“Mi smo ponosni što je upravo prvi čovjek Raiffeisen grupacije, gospodin Herbert Stepic, osnivač fondacije sa ovakvim ciljevima. Drago nam je da je jedan od prvih projekata ove mlade fondacije finansiranje projekta u Bosni i Hercegovini, što je još jedna potvrda misije naše banke da pomažemo socijalno ugrožene kategorije”, izjavio je direktor Raiffeisen banke.

“Naš zajednički uspjeh bit će sreća šest porodica koje će useliti u stanove čija izgradnja počinje danas”, istakao je načelnik Mašić.

Prema riječima Suzane Jašarević, putem raspisanog tendera za izvođača radova odabrana je firma Reksom d.o.o. Ilidža. Očekuje se da će radovi bit završeni za tri mjeseca, te da će se ove porodice već na proljeće moći useliti u svoje stanove.

H. Stepic CEE Charity fondaciju za podršku humanitarnim projektima u Centralnoj i Istočnoj Evropi osnovao je 2007. godine Herbert Stepic, direktor Raiffeisen International Bank-Holding AG i predsjednik Nadzornog odbora Raiffeisen banke d.d. Bosna i Hercegovina.