BiH
0

Stanje u Brčkom se polako stabilizuje

SRNA
Brčko (Foto: Sarajevo-x.com)
Brčko (Foto: Sarajevo-x.com)
Svi putni pravci na području distrikta Brčko su prohodni i saobraćaj se odvija bez problema na svim magistralnim i regionalnim putevima, izjavio je danas šef štaba za praćenje rada zimskih službi Vinko Vidović.

"Problema imamo u seoskim mjesnim zajednicama na putevima koji nisu u planu čišćenja i njih u ovom momentu ne možemo rješavati", kaže Vidović.

Vidović podsjeća da su padavine prestale tokom noći i sada se radi na uklanjanju snijega i leda sa puteva, koji se posipaju solju i rizlom. 

Centar za osmatranje i obavještavanje u Brčkom je u toku noći i danas primio 18 poziva građana, od kojih su se dva odnosila na požare na dimnjacima, dok su ostali pozivi bili upućeni za prevoz pacijenata na hemodijalizu i opasnost od ledenica.

Šef Pododjeljenja za zaštitu i spašavanje u distriktu Mićo Simikić kaže da problem kod uklanjanja ledenica predstavlja nemogućnost prilaska tehničkog vozla zgradama, te mnoga parkirana vozila koja onemogućavaju sam prilaz.

"Pokušavamo sa kućnim savjetima, vlasnicima piljarnica ili butika iznaći rješenje i ukoliko nemamo mogućnosti prići zgradi postavljamo upozoravajuće žute trake na kojima piše `inspekcija distrikta Brčko`", naglasio je Simikić.