Radni vikend
144

Stanivuković: Ne plašim se ničega, iz BiH odlazim kako bih pripremao važne zakone

Piše: Dž. L.
Draško Stanivuković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Draško Stanivuković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je na današnjoj konferenciji za medije izjavio kako postoji mogućnost da će otići iz Bosne i Hercegovine, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković potvrdio je za Klix.ba kako preko vikenda odlazi iz zemlje na radni sastanak.

Kako nam je kazao poslanik PDP-a, ne bježi ni od čega niti osjeća strah od nečega.

"Za vikend neću biti u zemlji i svojim odlaskom dajem vremena MUP-u da odgovori na niz pitanja zbog prijetnji u policijskoj stanici koje su upućene mom saradniku Ivanu Begiću, što se može čuti na audiosnimcima koje sam objavio. Ja im već danima postavljam pitanja, ali odgovora nema. Drugi razlog je taj što se trebam lično pobrinuti o svojoj sigurnosti, jer nemam nikakve zaštite od MUP-a", rekao nam je Stanivuković.

On nam otkriva kako ima još niz audiosnimaka, ali i videosnimak, koje planira objaviti ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ne otkrije ime inspektora koji je prijetio Ivanu Begiću na saslušanju 12. februara.

"Novi snimci govore o tome šta oni planiraju i rade. Niko nam ne bi vjerovao da nema ovih snimaka. Jasno je kako montiraju proces. Ne bih ovo objavljivao da oni nisu ovako postupali. Ovo je samo moja reakcija na njihove laži. Oni idu lažima, a ja dokazima i argumentima", dodao je Stanivuković.

PDP-ov poslanik govori nam kako će prilikom odsustva iz BiH imati niz razgovora sa značajnim međunarodnim institucijama i predstavnicima koji mogu pomoći u čitavom slučaju, da građani RS-a imaju sigurnost.

"Idem se sastati s nekoliko ljudi gdje ću dobiti ozbiljne zakone koje trebam predložiti u skupštini, a koji trebaju pomoći građanima RS-a u osiguranju njihove sigurnosti. Zakoni o zaštiti građana koji se koriste u drugim zemljama također se mogu i ovdje koristiti. Ovo će biti jedna ozbiljna priprema za naredno skupštinsko zasjedanje. Ovo je moj radni odlazak i ništa drugo", zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, on je jutros na svom Facebook profilu objavio audiosnimak iz Policijske uprave Banja Luka u kojem se čuju prijetnje upućene Ivanu Begiću. Na snimku se čuje kako inspektor govori da će svog sagovornika zgaziti kao go**o i da nema koga nije istukao.