Osumnjičen za terorizam
0

Stanišljeviću još dva mjeseca pritvora

SRNA
Božidar Stanišljević (Foto: SRNA)
Božidar Stanišljević (Foto: SRNA)
Sud BiH produžio je za još dva mjeseca pritvor Božidaru Stanišljeviću, koji je osumnjičen za terorizam, potvrđeno je Srni iz ove pravosudne institucije.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi Stanišljević boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Pritvor je određen i zato, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Sud je donio rješenje o produženju pritvora i zbog načina izvršenja krivičnog djela i njegovih posljedica, jer bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. 

Dugogodišnji radnik u dvorani "Borik" u Banjoj Luci Božidar Stanišljević (61) priznao je policiji da je njegovo oružje pronađeno u tom objektu dan uoči proslave 20 godina Republike Srpske. 

U novinarskoj loži, koja se nalazi na tribinama preko puta centralne bine u ovoj dvorani, pronađeno je oko 3,1 kilogram eksploziva TNT sa detonatorom, snajper, dvije automatske puške, dva pištolja i više stotina metaka.