FBiH
0

FOTO / Stanice za tehnički pregled vozila dobile unificiranu radnu opremu

Sarajevo-x.com
Zaključkom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i odlukom Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija, a na inicijativu Instituta za privredni inženjering iz Zenice odobreno je da se svim voditeljima i kontrolorima iz viška sredstava za 2009. godinu, koja se izdvajaju za stručnu instituciju, a koji su zaposleni na stanicama tehničkih pregleda vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine obezbijede radna odijela.

Voditeljima stanice tehničkog pregleda radni mantil a kontrolorima tehničke ispravnosti vozila radne hlače i košulja.

Radna odijela su sašivena i njihova distribucija je počela na najjužnijoj stanici za tehnički pregled vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine, "Komunalno", Neum.

Na ovaj način će prvi put svi zaposlenici stanica za tehnički pregled vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine biti jednoobrazno odjeveni.

Želja Instituta za privredni inženjering i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija je da se pored tehničke ispravnosti vozila, sigurnosti u saobraćaju i poboljšanju uslova rada na stanicama tehničkih pregleda, pažnja posveti i uposlenima na stanicama tehničkih pregleda vozila, njihovoj većoj samostalnosti u radu, te povećanju njihovog zadovoljstva, što će se pokušati i kroz poboljšanu verziju a|TEST sistema, saopćeno je iz Instituta za privredni inženjering d.o.o. Zenica.