BiH
66

Stanari Gerontološkog centra zaplesali i zapjevali s Hankom Paldum

Piše: M. N.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Stanari Gerontološkog centra Nedžarići u Sarajevu žive kao jedna velika porodica i dijele sve: radost i tugu. Ovaj put okupili su se kako bi se zajedno veselili, a dan im je uljepšala bh. pjevačica Hanka Paldum.

Uprkos brojnim obavezama, Hanka je došla kako bi proslavili najveći islamski praznik Kurban bajram koji se obilježava u četvrtak.

"Voditelji ovog centra pokušavaju na neki način uljepšati dane pripadnicima zlatne dobi, a ovaj put povod je Bajram. Ja sam se u nekoliko navrata odazivala njihovom pozivu i imali smo slična druženja. Važno je da se osjeti atmosfera i da im unesemo radost u život", kazala je Hanka.

Istakla je kako ćemo svi jednom doći u ove godine, a da niko ne zna šta ga čeka u starosti.

"Starost može biti lijepa i puno ljepša nego mladost. Ova ustanova se trudi da im olakša ove dane, a trebali bismo i mi. Starom ne treba puno, potrebno je družiti se s njima, razgovarati i malo ih pjesmom uveseljavati", rekla je.

Stanovnici centra su bili oduševljeni kad su je ugledali, te su pjevali i plesali s njom.

"Mi uvijek slavimo i svi su dobrodošli. Hanka je poznata po finom ponašanju i lijepom pjevanju. Mi pripadnici treće dobi slušali smo njene pjesme i ranije. Ovo što nam je priredila je odlično", rekao je Mugdin Bešić.

Kazao je kako s vremena na vrijeme dolaze i drugi pjevači te kulturno-umjetnička društva s kojima zaplešu.

"Većina nas igra kolo jer nam je to u srcima još iz mladosti", dodao je s osmijehom na licu.