Goražde
0

Stacionirani radar "zaradio" 11.000 KM

FENA
Jedini stacionirani radar-kamera u ulici Muhidina Mašića Munje u Goraždu za nešto više od dva mjeseca zabilježio je 351 prekršaj vozača, potvrdio je danas Feni komandir Policijske stanice za kontrolu i reguliranje saobraćaja MUP-a BPK Goražde Mirsad Hrapo.

Dodao je da su najčešći prekršaji prekoračenje brzine i prolazak kroz crveno svjetlo na semaforima.

  • Radar je postavljen 23. oktobra prošle godine i do 1. januara ove već se pokazao njegov efekt. Napisana su 194 prekršajna naloga, od čega njih 150 za prekoračenje brzine, 33 za prolazak kroz crveno i 11 za ostale prekršaje, a naplaćeno je 11.000 KM kazni. Također je izrečeno 90 kaznenih bodova te 41 kazna zabrane upravljanja vozilom u trajanju od mjesec dana, precizirao je Hrapo.

On je naglasio da pored stacioniranog radara policijske patrole na magistralnom putu M 20 svakodnevno obavljaju i radarske kontrole.

  • I one imaju svoj efekt, ali uvijek ima nesavjesnih vozača koji ne poštuju propise. Na svu sreću nije bilo težih saobraćajnih nesreća izuzev manjeg broja njih s manjom materijalnom štetom. Mi ćemo i ubuduće protiv prekršilaca poduzimati zakonom predviđene mjere kako bismo utjecali na sigurnost svih učesnika u saobraćaju, istakao je komandir policijske stanice za kontrolu i reguliranje saobraćaja MUP-a BPK Goražde.