BiH
0

Stabilno zdravstveno stanje četverice povrijeđenih Banjalučana

FENA
Klinički centar Banja Luka
Klinički centar Banja Luka
Četvorica mladića koji su sinoć povrijeđeni, kada je njihov automobil sletio s lokalnog puta Kuljani - Ramići, kod Banje Luke, stabilnog su zdravstvenog stanja, potvrđeno je u Univerzitetskoj bolnici Kliničkom centru Banja Luka.

Povrijeđeni su vozač automobila J.M. (1992.), te saputnici D.B. (1982.), N.Š. (1995.) i S.S. (1995.).

Pacijent J. M. hospitalizovan je u Klinici za torakalnu hirurgiju i prema riječima dežurnog ljekara ove klinike, dr. Bojana Gulića i glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji, dr. Milanka Maksića, mladić je primljen s povredama glave, lica i grudnog koša.

Trenutno je svjestan, komunikativan i stabilan. U toku je dijagnostika na osnovu koje će se odrediti dalji tok liječenja.

Pacijent S. S. hospitalizovan je u Klinici za neurohirurgiju.

Po riječima dežurnog ljekara ove klinike, dr. Predraga Ćosovića i glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji, dr. Milanka Maksića, ovaj mladić je primljen sa dominantnim povredama lica i glave.

Urađena dijagnostika pokazala je da nema ozbiljnijih neurohirurških povreda. On će dodatno biti pregledan od strane maksilofacijalnog hirurga, a trenutno je stabilan, svjestan i orijentisan.

Pacijent D. B. je primarno zbrinut i proslijeđen u Kliniku za bolesti uha, grla i nosa gdje je svojevoljno odbio hospitalizaciju, dok je N. Š. je primarno zbrinut i otpušten na kućno liječenje.