OP BH radija 1
1

Šta čitaju mladi u BiH?

Sarajevo-x.com
Redakcija Omladinskog programa BH radija 1 potrudila se i danas, 7. februara 2011, ponuditi interesantan i raznovrstan sadržaj svojoj publici. Program počinje nekoliko minuta poslije 14 sati, a OP traje sve do dva sata iza ponoći.

I danas u prvoj od emisija u OP donosi korisne i zanimljive informacije za sve ambiciozne omladince/ke. Aktuelnosti sa portala Posao.ba, prilozi, muzika, sve u pedesetak minuta Infopola, kroz koji će vas voditi Danica Jokić i Faris Šehović.

Današnje izdanje magazina Čuj BiH! bit će dobrim dijelom tematsko. Pokušali su, naime, saznati šta mladi čitaju od novinskih izdanja, a predstavit će i sadržaje namijenjene mladima, kako one u sklopu dnevnih listova, preko sedmičnih i mjesečnih magazina, do nekih periodičnih i(li) specijaliziranih časopisa. Ima li danas kvalitetnih magazina za mlade, gdje su i kako nestali neki koji su bili nekada bili popularni... sve to, kao i predstavljanje nekih interesantnih novih časopisa koje uređuju i vode mladi ljudi, slušajte od 15:15 do 17 sati.

I u emisiji Kost u grlu bit će riječi o istoj temi, no ovog puta kroz jedan duži razgovor sa Ozrenom Kebom. Ovaj bh. novinar, kolumnist i književnik, urednik je magazina Gracija i čovjek sa velikim iskustvom u printanim medijima. O tome šta danas mladi čitaju, kako funkcioniše medijska industrija, šta preporučuje mladim novinarima, i kakva su mu iskustva u kreiranju sadržaja jednog "ženskog" magazina Kebo govori za Omladinski program BHR1. Kost u grlu je na programu odmah iza Dnevnika BHR1, od 17:30 sati.

Nakon aktuelnog intervjua slijedi rubrika Save as: nauka bez bauka, potom novo izdanje filmskog žurnala Cinema Express, a onda opet Ozren Kebo, tj. šesta epizoda priča iz njegove druge knjige Kako je lijepa moja Vectra, izbor OP-a iz produkcije Dramskog i dokumentarnog programa BHR1.

U 19:10 kreće blok muzičkih emisija. Prva je, standardno BH Demo liga, emisija u kojoj predstavljamo domaću demo scenu. Nakon BHDL, od 20 sati možete slušati novi FM Jam, bh. hip-hop show, a od 21:03 do 22 sata miksetu i mikrofon preuzima Denis Jelečanović, u novoj epizodi "muzičkog događaja za mlade i njihove roditelje" – emisije Češalj.

OP Racija je noćni kontakt program, koji vam pored svoje osnovne misije – zabave uz talk show hosts Ademira i Borisa, nudi priliku da čujete i reportaže sa zanimljivih muzičkih dešavanja kojima smo prisustvovali.

Nakon ponoći, od 00:10 sati, sa vama su "oscilatorovci", Andrej i Ensar, sa svojim izborom kvalitetne elektronske muzike, a od 01:11 sati slijedi i posljednja emisija u našoj današnjoj ponudi, Tramride uz DJ Ajnšprica.

Odaberite nešto za sebe, sigurno nećete pogriješiti, a mi vas čekamo, "od 2 do 2", poručuju kreatori OP-a.