BiH
0

SRSRS optužuje vladu Milorada Dodika za kriminalizacuju procesa privatizacije

FENA
Srpska radikalna stranka Republike Srpske zatražila je danas od nadležnih kontrolih organa da izvrše reviziju privatizacije Fabrike alata Trebinje, Fabrike duvana Banja Luka i „Glasa Srpske“ zbog osnovane sumnje da su te firme prodate ispod realne cijene u unaprijed dogovorenim aranžmanima.

U saopćenju radikali RS-a optužuju Vladu Milorada Dodika ne samo da je obmanula javnost svojim predizbornim obećanjem o reviziji privatizacije, već je otvorila mogućnosti neslućene kriminalizacije procesa privatizacije u formi neposredne pogodbe.

„Prva žrtva ove inovacije bit će Robna kuća „Boska“ Banja Luka koju će M.D. (organima gonjena poznat još iz afere „Ronhil“) neposredno uručiti M.M. (osnovano se sumnja da je riječ o vlasniku Srbije Miroslavu Miškoviću) po cijeni dogovorenoj neposrednom pogodbom u četiri oka“, tvrdi SRSRS.

U saopćenju se konstatira i da je privatizacija Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu postala i problem ruske zvanične politike.

„Nakon što je privatizacijom gatačke termoelektrane uništena Banjalučka berza, te nakon ortačke privatizacije „Glasa“ i brojih firmi koje su pojeli SNSD-ovi skakavci, upozoravamo sve koji na bilo koji način imaju veze s pustošenjem javnih dobara da su zaboravili na onu narodnu - da ničija nije do zore gorila“, navodi se u saopćenju i dodaje da „kada svane, 2010.godine, ako ne i prije, prvo što će uraditi nova narodna vlast bit će promjena zakona kojim će se omogućiti privođenje pravdi onih koji su opljačkali narod“, saopćeno je.