Život kao serija
0

Sretnici iz BiH večerali sa Onurom i Šeherzadom

Sarajevo-x.com
Sretni dobitnici velike Konzumove nagradne igre imali su priliku otputovati u Istanbul gdje su nakon obilaska grada večerali sa slavnim turskim glumcima iz serije "1001 noć", koja je izazvala neviđenu pažnju gledatelja u Bosni i Hercegovini.

Velika Konzumova nagradna igra “Osvoji 20.000 KM ili putovanje u Istanbul“ privedena je kraju, a sretnim dobitnicima uručene su nagrade. Ameli Pecar iz Sarajeva pripala je glavna nagrada 20.000 KM na potrošačkoj kartici UniCredit Bank. Konzum je svoje kupce počastio i sa 10 putovanja za dvije osobe u Istanbul uz džeparac od 300 KM na potrošačkoj kartici. Mogućnost učešća u nagradnoj igri imali su kupci u svim Konzum prodavnicama širom Bosne i Hercegovine.

Konzum je u sklopu četverodnevnog boravka u turskoj metropoli za dobitnike nagradne igre priredio obilazak najznačajnijih turističkih destinacija poput Plave džamije, palate Topkapi i Aja Sofije, a upriličena je i posjeta Hipodromu kao i krstarenje Bosforom.

Tokom plovidbe putnici su uživali u pogledu na carske palate i tvrđave, vile turske elite te su obišli i glamuroznu vilu u kojoj je snimana turska serija "1001 noć“. Bila je to uvertira za večernje druženje sa trenutno najtraženijim turskim glumcima, čija je popularnost zahvatila i područje Balkana, glumicom Berguzar Korel i glumcem Halitom Ergencom, poznatijim kao likovi Šeherzada i Onur iz pomunute TV serije.

Uz veliko oduševljenje Konzumovi gosti koristili su svaki trenutak za ćaskanje sa zvijezdama turskog glumišta, zajednički se fotografisali te zatražili autograme za uspomenu na nezaboravne zajedničke trenutke provedene u Istanbulu.

Nagradna igra osmišljena je kao dio kampanje "Konzum ostvaruje Vaše snove“ čiji je zaštitni lik slavni Halit Ergenc. Kampanja je obuhvatila niz TV spotova koji su urađeni za tržišta Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine gdje kompanija realizuje svoje maloprodajno poslovanje. Sličnu nagradnu igru organizovao je i Konzum u Hrvatskoj, te su tako u Istanbul zajedno putovali dobitnici iz dvije susjedne države.