BiH
0

Sretan Dan nezavisnosti

Sarajevo-x.com
Danas je 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Na današnji dan 1992. godine na preporuku Arbitražne Komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, u BiH je održan referendum na kojem je preko 66 posto građana dalo svoj glas i odlučilo se za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.

Čestitku povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine uputio je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Samo jaka i pravedna država je u stanju pomoći svojim građanima i zaštititi ih. Siguran sam da većina upravo takvu državu želi, a želim vjerovati da ćemo je jednoga dana i imati. Kao suverena i demokratska zemlja imamo pravo da sami odlučujemo o svojoj sudbini, kao što smo to i do sada činili. Vrijeme je da svaki pojedinac, dakle, svaki građanin ove zemlje, mudro iskoristi to pravo i dobije upravo ono što želi. Pokušajmo vratiti povjerenje među ljudima, budimo ustrajni i prepoznajmo ono što nam je zajedničko, ono što je vrijedno i ljudsko. Jedino tako ćemo svakom ponaosob uspjeti vratiti dostojanstvo i ponos, ono što nas čini dobrim ljudima", istakao je Komšić.

"Još jednom, svim građanima Bosne i Hercegovine od srca čestitam Dan nezavisnosti, sa željom da svaka slijedeća godina bude bolja i da je svi koji žive na njenoj teritoriji osjećaju svojom domovinom."

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine ekipa portala Sarajevo-x.com upućuje svim građanima BiH najiskrenije čestitke.