BiH
31

Sredinom dana pljuskovi, sutra pretežno sunčano

FENA
U Bosni i Hercegovini danas će više sunčanog vremena biti prijepodne.

Sredinom dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28, a na jugu do 32 stupnja.

U Sarajevu umjereno oblačno i nešto sunčanije prijepodne. Poslijepodne, povećanjem oblačnosti, moguć je pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura oko 24 stupnja.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Bugojno i Kupres 12, Ivan-sedlo i Sokolac 13, Sarajevo i Sanski Most 14, Banja Luka, Bihać, Goražde i Prijedor 15, Livno, Srebrenica i Tuzla 16, Bijeljina, Doboj, Zenica i Zvornik 17, Gradačac i Trebinje 20, Stolac 22 te Mostar i Neum 23 stupnja.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne je moguć poneki kratkotrajni lokalni pljusak u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 16, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna temperatura između 23 i 28, na jugu do 33 stupnja.

U ponedjeljak će biti više sunčanog vremena u Hercegovini, a u Bosni se očekuje prolazno naoblačenje uz slabu kišu u drugoj polovini dana.

Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 17, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna temperatura između 23 i 28, na jugu Hercegovine do 33 stupnja.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 22, a najviša dnevna od 20 do 30 stupnjeva.

U subotu, nedjelju i ponedeljak će u cijeloj Bosni i Hercegovini intenzitet ultraljubičastog zračenja sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8-10), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.