BiH
117

Srebrenik: Rijeka Tinja probila sve nasipe, ugroženi ljudski životi

Klix.ba
Srebrenik (Foto: Facebook)
U Srebreniku je stanje dodatno pogoršano tokom večernjih sati. Kiša još uvijek pada i ne nazire se kraj katastrofalnim poplavama koje su već sada uveliko premašile one koje su se desile u maju, javljaju iz Općinskog štaba Civilne zaštite općine Srebrenik.

U centralnom dijelu Srebreniku, prema naselju Bare koje broji više od 500 stambenih objekata probijen je nasip, te su gotovo svi stambeni objekti u ovom naselju poplavljeni.

Gornja granica na mjernoj letvici na Koprića mostu je 3,9 metara, a već odavno je nivo rijeke Tinje premašio mjernu letvicu te prema procjenama Općinskog štaba civilne zaštite u Srebreniku u 21:00 sat iznosi oko pet metara.

Općinski štab Civilne zaštite je ponovo uputio poziv stanovništvu općine Srebrenik, a posebno stanovništvu poplavljenih naselja, da prije svega zaštite svoje živote, a zatim i materijalna dobra, ukoliko je to moguće.

Od 19:45 sati potpuno je obustavljen saobraćaj za putnička motorna vozila na magistralnom putu M 1.8 Tuzla - Srebrenik u mjestu Drenik (tunel).