BiH
0

Srebreničanke neće plaćati RTV pretplatu ako ne bude vraćen Amir Zukić

FENA
Udruženje Pokreta "Majke enklave Srebrenica i Žepa" oglasilo se danas saopćenjem za javnost u kojem navode da je smjena Amira Zukića s mjesta glavnog i odgovornog urednika u informativnom programu BHT 1 u najmanju ruku sramna, te ističu da će ukoliko se Zukić ne vrati na mjesto s kojeg je smijenjen, prestati plaćati RTV pretplatu.

"Oni koji su preživjeli genocid u srednjem Podrinju, ovu smjenu smatraju kao čin zataškavanja istine, jer Zukić je zapravo širio istinu zbog čega je i smijenjen. Zukić je u svojoj emisiji govorio istinu koja je zasmetala "visoko pozicioniranim'' ljudima koji ovom smjenom zapravo štite vlastite i interese svojih "pretpostavljenih" iz svijeta politike", navodi se u saopćenju Udruženja.

Oni smatraju da su političari u BiH nebrojeno puta dosad uvrijedili žrtve genocida, pa do njihove smjene, kako navode, nije došlo. "Zukić se stavio na stranu istine, pa je samim tim postao izložen "dodikovskoj mašini za ušutkivanje" čiji su izvršioci ovog puta gospoda iz vrha BHT1", ističe se.

"Naše udruženje broji više od 8.000 poštenih građana ove zemlje koji plaćaju RTV pretplatu i ovim putem gospodu iz BHT-a pitamo da li im je stalo do 48.000 maraka mjesečno jer ukoliko se Zukić ne vrati na mjesto s kojeg je smijenjen, jer je zastupao interese poštenih građana ove zemlje, spremni smo prestati plaćati RTV pretplatu", navodi se u saopćenju.

Zar da plaćamo pretplatu tako moćnom sredstvu kao što je BHT1 a kojim upravljaju kojekakvi "dodikovići" čiji je interes zaštititi svoje interese. Ovaj sramni događaj "lomljenja kola preko leđa poštenog" nije nas pokolebao u našem radu. Naprotiv očvrsnuo nas je i služi nam kao smjernica kojim putem ići do istine", navodi se u saopćenju za javnost Udruženje Pokreta "Majke enklave Srebrenica i Žepa" .