Ponovo uvedene redukcije
0

Srebreničani po vodu odlaze u Bratunac

SRNA
Srebrenica
Srebrenica
U Srebrenici je ponovo uvedena redukcija vode iz gradskog vodovoda nakon nekoliko dana normalizacije snabdijevanja potrošača.

U Komunalnom preduzeću "Polet", koje gazduje ovim vodovodom, rečeno je Srni da su bili prinuđeni da uvedu redukcije, jer prošlonedjeljne padavine nisu bile dovoljne da se akumulira vodozahvat, a nije došlo ni do pojačavanja kapaciteta Zelenog Jadra iz kojeg se Srebrenica napaja vodom.

U ovom preduzeću nisu mogli da preciziraju koliko dugo će trajati redukcije vode, ističući da će svakog dana puštati vodu u gradsku mrežu i da će je potrošači imati dok ne potroše zalihu koja se stvori za 24 sata.

Iz "Poleta" kažu da će vode duže biti u cijevima, ukoliko je potrošači budu racionalno koristili.

"Normalizacija vodosnabdijevanja ne može se očekivati dok ne dođe do većih kišnih padavina", navode u "Poletu" i dodaju da će, ukoliko suša potraje, dovoziti vodu u cisternama za potrebe građana.

Zbog velike suše rijeka Zeleni Jadar skoro je presušila, a u Srebrenici su mjere redukcije vode bile na snazi više od dva mjeseca.

Presušila su i mnoga izvorišta u okolini Srebrenice, pa, osim kupovine vode za piće, mnogi mještani odlaze automobilima u susjedni Bratunac odakle dovoze vodu.