BiH
0

Srebrenica: "Životna sredina za stanovništvo Dinarskog luka"

FENA
Srebrenica
Srebrenica
U okviru manifestacije "Banja Luka Srebrenici", koja traje do 12. juna, u Srebrenici je održana radionica na kojoj je promoviran projekt prekogranične saradnje pod nazivom "Životna sredina za stanovništvo Dinarskog luka".

Ovoj radionici prisustvovali su nastavnici osnovnih i srednjih škola područja opština Srebrenica i Bratunac, kao i i predstavnici iz Užica, Bajine Bašte, Ljubovije i Sirogojna.

Ovom prilikom predstavljena je inicijativa za zaštićeno područje na teritoriji opštine Srebrenica kao i plan za budući rezervat biosfere Drina. Nastavnicima su podijeljeni edukativni materijali koji im mogu poslužiti u toku nastave za obrazovanje učenika na polju zaštite biodiverziteta i životne sredine.

Sedmodnevna manifestacija "Banja Luka Srebrenici" obuhvata brojne kulturne sadržaje koje će vodeće kulturne institucije Republike Srpske prirediti srebreničkoj publici. Svojim programom će se predstaviti Narodna i univerzitetska biblioteka RS, Narodno pozorište RS i Dječije pozorište RS, Muzej RS, Muzej savremene umjetnosti RS, Arhiv RS i Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeđa.