BiH
1

Srebrenica: Zamjena cjevovoda u Kazanima i Gostilju

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U opštini Srebrenica u toku je postavljanje novog cjevovoda u dužini od 3.500 metara, koje je bilo neophodno zbog velikih gubitaka vode između rezervoara za vodu u Kazanima i Gostilju usljed brojnih oštećenja, nestručnog i nezakonitog priključivanja na primarni vod gradskog vodovoda.

"Na prijedlog Komunalnog preduzeća Polet koje gazduje srebreničkim vodovodom, opština je kandidovala projekat prema Razvojnom programu UN (UNDP) koji je odobrio oko 242.000 KM i angažovao izvođača radova za potpunu zamjenu primarnog vodovodnog cjevovoda na toj dionici", rekla je Srni načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Hanisa Jahić.

Ona je precizirala da se gradi novi cjevovod i ugrađuju cijevi od 300 milimetara prečnika i da je planiran završetak u naredna dva mjeseca, dodajući da je početak radova kasnio zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za trasu novog cjevovoda.

Zamjenom ovog cjevovoda biće smanjeni gubici vode na mreži i isključeni bespravno priključeni korisnici na gradski vodovod.