BiH
0

Srebrenica: Vatra se primiče selu Slapovići

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šumski požar između srebreničkih sela Kutuzero i Slapovići, uprkos višednevnoj borbi vatrogasaca i mještana, još je aktivan i vatra se širi, ali ne prijeti da ugrozi kuće i druge objekte u Slapovićima, rekao je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice u Srebrenici Izet Suljanović.

Prema njegovim riječima, požar se spušta prema koritu rijeke Zeleni Jadar, koje je u tom dijelu široko i omogućava zaustavljanje vatre.

"Vatrogasci i mještani danonoćno dežuraju i sprečavaju širenje vatre, ali pod uticajem vjetra suha paprat, rastinje i šikaru vatra brzo obuzima i širi se. Strahujemo da se požar nošen vjetrom ne 'provuče' pored Zelenog Jadra i krene ponovo prema Kutuzeru", istakao je Suljanović.

On je pojasnio da se krak požara, koji se širio prema Paležu u milićkoj opštini, sam ugasio u klisuri i da je zaustavljeno širenje još jednog kraka ovog požara prema selu Podravanje.

Požar je zahvatio ogromnu površinu pod niskim rastinjem, bjelogoričnom šumom i šikarom. Ostali požari u ovoj opštini su lokalizovani i ugašeni.