Vatra dijelom pod kontrolom
1

Srebrenica: Požar se širi prema opštini Milići

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Šumski požar koji je izbio prije četiri dana u šumi između sela Kutuzero i Podravanje u srebreničkoj opštini dijelom je pod kontrolom i širi se prema Paležu u opštini Milići, izjavio je večeras Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice u Srebrenici Izet Suljanović.

On je istakao da su vatrogasci uz pomoć lokalnog stanovništva zaustavili širenje požara prema Kutuzeru, te da nema opasnosti da vatra ugrozi kuće i druge objekte u selu.

"Dio požarišta prema Kutuzeru i Podravanju vatrogasci i mještani drže pod kontrolom, ali se vatra širi kanjonom i nepristupačnom šikarom prema milićkoj opštini", istakao je Suljanović.

Požar u rejonu sela Ažlica, između Zalazja i Rudnika olova i cinka "Sase", aktivirao se juče u miniranom području nakon što se vatra pojavila iz panjeva na požarištu nakon nekoliko dana tinjanja.

Ovaj požar se aktivirao na već zahvaćenom požarištu i ne prijeti da izađe iz granica područja koje je prije nekoliko dana bilo zahvaćeno vatrom, tvrde u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.