BiH
0

Srebrenica: Poplavljeno naselje Plavi Most

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nabujala Križevica poplavila je nekoliko kuća u srebreničkom naselju Plavi Most nakon što se izlila iz korita zbog obilne kiše i otapanja snijega.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović rekao je Srni da je voda ušla u prizemlja kuća, uprkos nastojanjima mještana da spriječe izlivanje vode iz korita.

Pavlović je istakao da su mještani tražili pomoć civilne zaštite, ali ona ne raspolaže mehanizacijom za sprečavanje poplava, pa je mještanima ostalo da se noćas sami bore sa vodom.

Kiša je tokom večeri prestala padati na ovom području i ne očekuje se dalji porast vodostaja Križevice i njeno dalje izlivanje. Ovo naselje poplavljeno je i krajem maja prošle godine kada je vodena bujica odnijela jednu novu kuću i pričinila veliku štetu mještanima.

Tada je opština angažovala mehanizaciju i uređen je kritični i najveći dio korita Križevice kroz to naselje, ali poslije toga ništa nije rađeno. Kuće su napravljene neposredno uz rijeku, pa pri prvom povećanju vodostaja dođe do problema.