BiH
0

Srebrenica: Nastavljena podrška Malkiću

FENA
Nakon pisma podrške za kandidaturu Abdurahmana Malkića za načelnika Općine Srebrenica, Koordinacioni odbor deset srebreničkih udruženja uputio je danas peticiju građanima za prikupljanje potpisa podrške za njegovu kandidaturu za budućeg načelnika.

U peticiji se ističe da bi Bošnjaci mogli izgubiti vlast u Srebrenici, ukoliko SDA ne kandiduje Abdurahmana Malkića, umjesto Hamdije Fejzića i Ćamila Durakovića.

Ukoliko budući načelnik Općine Srebrenica bude Hamdija Fejzić ili Ćamil Duraković, Bošnjaci koji su se vratili i žive u Srebrenici su svjesni činjenice da će biti marionete u rukama nekoliko srebreničkih mešetara, koji žive van Srebrenice i da će raditi isključivo u svom, a ne u interesu Bošnjaka i ostalih građana koji žive u Srebrenici, stoji između ostalog u peticiji koju je Koordinacioni odbor srebreničkih udruženja uputio građanima.

Koordinacioni odbor srebreničkih udruženja traži od Predsjedništva stranke SDA da obnovi kandidovanje Malkića za načelnika, tvrdeći da ima najveću podršku među Bošnjacima iz Srebrenice.

Ukoliko se SDA ogluši o peticiju, predstavnici srebreničkih udruženja kažu da će bojkotovati predstojeće lokalne izbore čime će Bošnjaci izgubiti vlast i dovesti u pitanje opstanak na ovim prostorima.