BH radio 1
0

Srđan Blagovčanin gost ovosedmičnog Omladinskog programa

Sarajevo-x.com
Ponovo, kao i svakog ponedjeljka Omladinski program BH radija 1 slušajte od 14:03 do 2 sata iza ponoći.

U ovih dvanaest sati možete čuti mnoštvo korisnih informacija, sadržaje edukativnog karaktera, priče iz svijeta muzike, filma, zabave i drugo.

Sve ovo potražite u redovnim emisijama/rubrikama: Infopol, Čuj BiH!, Kost u grlu, Cinema Express, Magnovenja, Treći svijet, BH Demo liga, FM Jam, Češalj, OP Racija, Oscilator, Tramride...

Na samom početku su informacije. Zato je tu Infopol, dežurni informator. Pored školskih/studentskih aktuelnosti, ponovo su tu i nagrade. Centar za poslovne edukacije u mini nagradnoj igri poklanja bon od 100 KM. Očekujte i redovne vijesti o zapošljavanju, edukaciji i (ne)aktivnosti mladih ljudi.

Priče iz života mladih u najrazličitijim krajevima Bosne i Hercegovine (a i van nje), slušajte u magazinu Čuj BiH! koji počinje u 15:30 sati. Školska godina na univerzitetima samo što nije počela, s njom i mnoge glavobolje studenata. Ispovijesti budućih akademaca donose naši novinari širom BiH. Sve do 17:00 sati u emisiji Čuj BiH!

U emisiji Kost u grlu gost je Srđan Blagovčanin, izvršni direktor Transparency Internationala u BiH. O aktuelnoj situaciji u BiH, našoj realnosti, s gostom današnjeg aktuelnog intervjua razgovara Stefan Pejović.

Od 18:18 sati ide Cinema Express, filmski žurnal OP-a, za sve ljubitelje sedme umjetnosti donosi recenzije najnovijih holivudskih ostvarenja.

Magnovenja (eksperimentalne dramske forme) i Treći svijet, koji ovog puta predstavlja jednog gitaristu iz nama daleke zemlje Mali, nikako ne propustite između 18:35 i 19:00 sati.

Demo scenom Bosne i Hercegovine OP će se baviti od 19:05 u emisiji BH Demo liga. Predstavit će nove bendove i donijeti priče sa takmičenja demo bendova. Kao i do sada, tu je redovna 10-minutna rubrika posvećena ovogodišnjem programu Jaeger Music Night.

FM Jam je bh. hip-hop show koji starta odmah iza 20:00 sati, Češalj još jedna u nizu muzičkih emisija – personalizirani muzički događaj za mlade i njihove roditelje, koji za vas priprema Denis Jelečanović.

OP Racija od 22:30 do ponoći je nedefinisni show program Borisa i Ademira. Očekujte neočekivano, poručuju autori.

Oscilator je na programu desetak minuta iza ponoći, nakon čega ide repriza Magnovenja. Tramride je sljedeći i posljednji muzički događaj za ovo izdanje OP-a, donosi vam nešto iz elektronske ponude današnjice.

Sigurno ćete pronaći nešto za sebe na frekvencijama BHR1, satelitu, ili putem interneta mms://media.bih.net.ba/bhradio1