BiH
361

Srce za djecu i Bio Save obilježili Svjetski dan djece

Klix.ba
Povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana djece, kompanija Bio Save je odlučila da uljepša dan mališanima na odjelu Pedijatrije, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Zajedno sa Udruženjem “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” i predsjednikom udruženja „Srce puno osmijeha“ Sašom Ristićem posjetiće dječicu koja su smještena na hematoonkološkom odjeljenju, te prirediti malu zabavu i obilježiti ovaj dan.

Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” nastoji olakšati bolničke dane djeci za vrijeme liječenja kroz druženje zabavu i obilježavanja značajnih datuma za djecu. "Rado smo prihvatili ideju od Biosave da današnji dan zajedno provedemo u druženju i zabavi sa djecom i naravno velikim prijateljem djece i udruženja klovnom Sašom", saopšteno je iz udruženja.

Saša Ristić je osnivač je i predsjednik udruženja građana "Srce puno osmijeha", nastalog po istoimenoj neformalnoj grupi. Volonteri u okviru grupe usmjerili su svoju snagu i vrijeme na pomoć drugima i na taj način pokušali prenijeti svoju ljubav i posvećenost onima s kojima dolaze u susret. Ličnim kontaktom i savjetovanjem, seminarima, predstavama i edukativnim radionicama za djecu pokušavaju potaći djecu i mlade ljude na uključenje u volontersko-humanitarni rad. Pružali su pomoć u brizi za bolesne te osobe s fizičkim i intelektualnim poteškoćama u razvoju. Misao vodilja im je: "Promijeni svoje srce, promijeni nečiji život, promijeni nečiji svijet!" Udruženje je uspjelo ostvariti saradnju, među ostalima, i s Pedijatrijom Jezero, Domom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama u Sarajevu i SOS Dječijim selom.

"Ovo je prva zajednička, a nadamo se ne i posljednja akcija kompanije BioSave-a i udruženja “ Srce puno osmjeha” i "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", koje i u budućnosti planiraju nove terapeutske aktivnosti, prepune ljubavi i veselja!" , naglasio je Saša Ristić.

"Sretni smo što smo uspjeli izmamiti osmijeh na lica dječice i njihovih majki. Nadamo se da ćemo i u bućnosti pozitivnom energijom, dobrom voljom, velikom željom i srcima punim ljubavi uspjeti u našoj namjeri i donijeti osmijeh na lica mališanima, te im pomoći da postanu veseliji i zdraviji stanovnici Svijeta.", naglasili su iz BioSave-a.