BiH
0

Srbijanski reis čestitao novom reisu-l-ulemi IZBiH

Anadolija
Adem ef. Zilkić
Adem ef. Zilkić
Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije (IZS) Adem ef. Zilkić uputio je danas čestitku novoizabranom reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Huseinu ef. Kavazoviću.

Zilkić je u otvorenoj čestitki, upućenoj posredstvom medija, Kavazoviću poželio uspjeh u radu, puno zdravlja i „snage da ispuni amanet koji je prihvatio“.

"Izborni proces koji ste prošli može biti primjer pravednih izbora svim zajednicama u svijetu, a Vaša uvjerljiva pobjeda dokaz je snage, jedinstva i veličine bosanske uleme i vjernika", stoji u čestitki srbijanskog reisa upućenoj novom reisu-l-ulemi IZ BiH.

Zilkić, koji je lider jedne od dvije islamske zajednice koje djeluju u Srbiji, izrazio je očkivanje za dobrom saradnjom sa novim vrhovnim poglavarom islamske zajednice BiH.

"Vi ćete uskoro stupiti na dužnost prvog čovjeka jedne od najvećih i najznačajnih islamskih zajednica na Balkanu. Za dobrobit naše vjere i vjernika, te građana Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, očekujem da ćemo imati dobru saradnju. Iskreno Vas selamim i nudim Vam bratsku saradnju", poručio je Zilkić novoizabranom reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.