Željko Komšić
0

"Srbijanske vlasti su uvijek znale gdje se nalazi Mladić"

Sarajevo-x.com
Željko Komšić
Željko Komšić
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da mu je izuzetno drago što je Ratko Mladić uhapšen i što će se naći na optuženičkoj klupi i odgovarati za sva strašna zlodjela počinjena na teritoriji Bosne i Hercegovine, a pogotovo za genocid počinjen u Srebrenici.

"Iako su pojedini izgubili nadu da će doći do njegovog hapšenja i da će i on, kao i politika koju je zastupao devedesetih godina, izbjeći da odgovaraju pred sudom pravde, to se nije dogodilo. Ovo hapšenje dokazuje da su srbijanske vlasti u svakom trenutku znale gdje se nalazi Ratko Mladić, kao što su znale gdje se nalazi i Radovan Karadžić. Očigledno je da su i jedan i drugi Srbiji služili samo kao moneta za potkusurivanje u pregovorima sa Europskom unijom. Tek u onom momentu kada je EU Srbiji odlučno postavila, kao uvjet daljem pridruživanju, hapšenje Ratka Mladića, ono je i uslijedilo", istakao je Komšić.

Član Predsjedništva BiH dodao je da se nada će hapšenjem Mladića i osudom prestati da se baštine djela i glorifikuju najveći zločini koji su se dogodili u Evropi nakon drugog svjetskog rata.

"Ovo hapšenje treba da bude upozorenje i za sve one ratne zločince koji se još uvijek skrivaju, da će momenat hapšenja sigurno doći! Na žalost, za porodice žrtava sigurno više nego kasno, ali hapšenja se moraju desiti i pravda mora biti zadovoljena", rekao je Komšić.