Mirko Cvetković
0

"Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH"

FENA
Mirko Cvetković
Mirko Cvetković
Predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ponovio je večeras u Banjoj Luci da njegova zemlja poštuju teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i svaki dogovor dvaju entiteta i triju naroda u Bosni i Hercegovini.

"Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma podržava teritorijalni integritet BiH, a unutrašnje uređenje će prihvatiti kakav god bude dogovor dvaju entiteta i triju naroda", rekao je Cvetković nakon razgovora s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Na sastanku je konstatirano da se Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama između Republike Srpske i Srbije uspješno realizira, a naredna sjednica Savjeta za primjenu Sporazuma bit će održana tokom februara 2011. godine.

Razgovarano je o ekonomiji, jer, kako kaže Cvetković, Banja Luka, kao i Beograd, radi na izradi novog budžeta za narednu godinu.

Srbijanski premijer je rekao kako se nada da će naredna godina biti mnogo bolja kako za ljude u Srbiji tako i u RS, jer, kako ističe, polako se izlazi iz ekonomske krize.

Dodik je naveo i da su razgovarali o poplavama, koje su nanijele ogromne štete i RS i Srbiji, te konstatirali da treba uspostaviti veći stepen koordinacije i dugoročno raditi na sistemima odbrane.

Cvetković i srbijanski šef diplomatije Vuk Jeremić prisustvovali su prijemu koji je Dodik priredio u povodu preuzimanja predsjedničke funkcije.