Tomislav Nikolić
0

"Srbi u RS tek treba da odrede svoju sudbinu"

SRNA
Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić
Predsjednik Srpske napredne stranke u Srbiji Tomislav Nikolić izjavio je da je srpski narod u Republici Srpskoj izložen teškim iskušenjima i da tek treba da određuje svoju sudbinu, da se oslobodi i počne da vodi svoju državu.

''Zato su vam potrebni novi ljudi i promene", rekao je Nikolić sinoć na predizbornom mitingu SNS-a u Prijedoru i poručio građanima RS da ne treba da mijenjaju vlast ukoliko žive dobro, ali da treba da je mijenjaju što prije ako nisu sigurni u kakvoj državi će da žive njihova djeca i da li će imati posao.

On je rekao da je opredjeljenje SNS-a da Srbija i Republika Srpska budu u Evropskoj uniji. 

"Tamo je i demokratija, investicije i dobri projekti, ali nikada nećemo ostaviti najveće prijatelje koje imamo - Rusku Federaciju i neke druge zemlje koje nam i dan-danas pomažu'', rekao je Nikolić.

Nosilac kandidatske liste SNS-a za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici jedan Adam Šukalo pozvao je građane da glasaju za promjene, odgovornu vlast i nove ljude.

''Naš put su evropske integracije i EU. Ako BiH ne bude išla putem evropske porodice naroda, mi srpski naprednjaci imamo alternativu - pozvaćemo se na Sporazum o specijalnim paralelnim vezama sa Srbijom, tražiti dvojno državljanostvo i sa Srbijom idemo u Evropu'', rekao je Šukalo.

Nosilac liste SNS-a za parlament BiH iz Izborne jedinice jedan Lazić Milić naglasio je da je cilj naprednjaka da ovim izborima postanu parlamentarna stranka.
Na mitingu srpskih naprednjaka, koji je održan na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, predstavljeni su kandidati SNS-a iz Prijedora za poslanike u Narodnoj skupštini RS i parlamentu BiH.