BiH
6

Sportski program u FIS-u za polaznike vrtića Općine Centar

FENA
U organizaciji Javne ustanove ''Centar za sport i rekreaciju'' i pod pokroviteljstvom Općine Centar, od 2003. godine u dvoranama sarajevskog FIS-a realizira se sportsko-animacijski program za djecu predškolskog uzrasta.

Općina Centar je u 2014. godini za taj projekt izdvojila 24.000 KM, a sportsko-animacijski program za djecu uzrasta od četiri do šest godina bit će realiziran 17. marta i trajat će do 31. maja, saopćeno je iz Općine Centar.

U program je uključeno oko 340 djece iz devet vrtića s područja općine Centra, a sportsko-animacijski program vode profesori tjelesnog odgoja Adis Mušanović i Mirza Pašić.

"Ovo je jedan od najboljih projekata koje finansira Općina Centar. Kod djece tog uzrasta razvijaju se motoričke sposobnosti i veoma je značajno da imaju neki vid tjelesnog odgoja", kazao je Mušanović.

Vježbe s mališanima realiziraju se od ponedjeljka do četvrtka, tako da svaka grupa djece vježba dva puta sedmično. Za djecu koja se putem Javne ustanove ''Djeca Sarajeva'' prijave za učešće u navedenom projektu obezbijeđen je prevoz do FIS-a i nazad do vrtića.