BiH
0

Špirić uvjeren u pobjedu SNSD-a u Semberiji

SRNA
Nikola Špirić
Nikola Špirić
Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nikola Špirić ubijeđen je da će na predstojećim izborima ova partija odnijeti "veličanstvenu pobjedu", koja će krenuti iz Bijeljine i Semberije.

Špirić je rekao da je SNSD jedina partija koja može i koja je uspjela i u prethodnom periodu da riješi teške nacionalne probleme. U budućem periodu, kaže on, stranka treba da definiše status Srpske zbog čega je neophodno da predsjednik Republike bude Milorad Dodik, član Pedsjedništva BiH Nebojša Radmanović, te da SNSD ima natpolovičnu većinu u Narodnoj skupštini Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On je rekao novinarima da se Dodik bori za sabornost Srba i zato je dobro da on bude budući predsjednik Srpske, te naglasio da je uvjeren da su građani prepoznali snagu SNSD-a i rezultate ostvarene u protekle četiri godine.

Špirić, koji je u stranci zadužen za bijeljinsku regiju, nakon sastanka sa mladima i Aktivom žena u Opštinskom odboru SNSD u Bijeljini, rekao je da je njegovo uvjerenje u pobjedu tim veće jer su mladi aktivisti prihvatili kampanju u velikom broju, a to je "ono što je najbolje za Republiku Srpsku".

"Cijenim da je stanje u OO SNSD Bijeljina fantastično, gdje se osjeća snažan pobjednički duh i gdje imamo dobra kandidate – Gavrila Bobara, nosioca liste za poslanika u Narodnoj skupštioni RS, Milicu Marković za Predstavnički dom parlamenta BiH, kao i ove divne ljude kandidate za poslanike. Vodimo fer i korektnu kampanju", rekao je Špirić.

On je ocijenio da borba za očuvanje stabilnosti Republike Srpske i borba za njen status u budućnosti nije nimalo lak i jednostavan put.

"Mi smo pokazali da to znamo, a ozbiljnu opoziciju nemamo. Da je dobro da 10 političkih partija vode vlade, onda bi to Amerikanci priuštili sebi", rekao je Špirić.