BiH
0

Špirić primio predsjednika Svjetske asocijacije inovatora

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas u Sarajevu predsjednika Svjetske federacije inovatorskih organizacija (IFIA) dr. Andreasa Vedresu.

Špirić je zahvalio Vedresu na podršci koju pruža inovatorima u BiH, a koji su snažan kohezioni, ali i faktor integriranja BiH u EU.

Dodao je da je ponosan zbog mnogobrojnih uspjeha koje su bh. inovatori ostvarili na raznim međunarodnim izložbama inovacija, naglašavajući značaj stvaralačkih potencijala u promociji BiH.

Istakao je da visoki nivo primjene inovacija u BiH svjedoči o velikom potencijalu unutar BiH te izrazio zadovoljstvo što Asocijacija inovatora BiH u saradnji s Direkcijom za evropske integracije obilježava "Evropsku godinu kreativnosti i inovativnosti".

Vedres je informirao Špirića o aktivnostima Svjetske federacije inovatorskih organizacija.

Sastanku su prisustvovali i Hajrudin Šuman, predsjednik Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine, Husein Hujić, generalni sekretar Asocijacije inovatora BiH i član Izvršnog komiteta IFIA i Nedeljko Masleša, pomoćnik direktora Direkcije za evropske integracije, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.