BiH
0

Špirić primio ambasadorku Grčke

FENA
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić je na današnjem sastanku s grčkom ambasadorkom u BiH Konstantinom Mavroskelidu još jednom izrazio solidarnost BiH s prijateljskim grčkim narodom u nesreći koja je pogodila Grčku.

Predsjedavajući Špirić je uručio grčkoj ambasadorki pismo za premijera Helenske Republike Kostasa Karamanlisa u kojem je naglašeno da su građani BiH s nevjericom, velikim žaljenjem i saosjećanjem pratili razarajuće požare koji su Grčkoj nanijeli neprocjenjive i nezapamćene ljudske i materijalne štete.

Savjet ministara je 30. avgusta donio Odluku o izdvajanju 200.000 KM iz rezervi budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2007. u svrhu pomoći Grčkoj i prijateljskom grčkom narodu.

"Prilikom rasprave na sjednici Savjeta ministara, pored osjećaja velikog zadovoljstva što smo u prilici da se pridružimo akciji pomoći postradalima, naša jedina žal se sastojala u činjenici da su naše mogućnosti bile neizmjerno manje u odnosu na naše želje za pomoć", navodi se u Špirićevom pismu Karamanlisu.

Grčka ambasadorka Konstantina Mavroskelidu prenijela je predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Nikoli Špiriću izraze zahvalnosti premijera Helenske Republike Kostasa Karamanlisa, navodeći da su izrazi solidarnosti iz BiH imali poseban odjek u grčkoj javnosti, saopćila je Služba za informisanje Savjeta ministara BiH.