BiH
0

Špirić odbio u dnevni red uvrstiti odobravanje novca za "Dane bh dijaspore"

FENA
Nikola Špirić
Nikola Špirić
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić odbio je u dnevni red današnje sjednice uvrstiti Prijedlog odluke o odobravanju novca za održavanje manifestacije „Dani BiH dijaspore“, koji je prodložio ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, saopćeno je iz Halilovićevog kabineta.

"Predsjedavajući Špirić je uprkos mojem insistiranju odbio u dnevni red uvrstiti ovu tačku, iako smo 13. jula ove godine Prijedlog odluke, uz sva potrebna mišljenja, dostavili Vijeću ministara BiH. Ovakvim odnosom, predsjedavajući Vijeća ministara dovodi u pitanje legitimitet tijela dijaspore i njenog ukupnog djelovanja“, kazao je ministar Halilović.

Prema Prijedlogu odluke, predviđena je jednokratna finansijska pomoć od 15.000 KM za organiziranje i održavanje manifestacije "Dani BiH dijaspore“.

"Dani BiH dijaspore“ bit će, pod pokroviteljstvom članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i dr. Harisa Silajdžića, te Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, održani u Centru Skenderija od 25. do 29. jula 2007. godine, navodi se u saopćenju.