BiH
0

Špirić kandidat i za predsjedavajućeg Vijeća ministara

FENA
Nikola Špirić će vjerovatno biti novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH, bez obzira na to što će sutrašnjoj konstitutivnoj sjednici u Sarajevu biti predložen i vjerovatno izabran za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine, potvrdio je potpredsjednik SNSD-a Krstan Simić.

On je kazao da će SNSD sutra na sjednici Predstavničkog doma izaći sa svojim kandidatima, s tim da će predsjedavajući, odnosno koopredsjedavajući tog tijela biti Nikola Špirić, a šef poslaničkog kluba te stranke Milorad Živković.

"Činjenica da će Špirić sutra biti, najvjerovatnije, imenovan za predsjedavajućeg, ne znači da on i dalje nije glavni kandidat SNSD-a za funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, jer se to tijelo bira nakon konstituiranja Predstavničkog doma i Doma naroda, a potom se ulazi u konsultacije partija oko predsjedavajućeg Vijeća ministara ", kazao je Simić za Radio RS-a.

SNSD je ubjeđen, kako je naveo, da je Stranka za BiH prihvatila njihovu argumetaciju vezano za poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, odnosno kome treba da pripadne to mjesto.