BiH
0

Špirić izrazio saučešće zbog ubistva Benazir Bhutto

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH u ostavci Nikola Špirić snažno je osudio atentat u Pakistanu, u kojem je ubijena Benazir Buto, predsjednica Pakistanske narodne stranke i bivša premijerka Pakistana.

S velikim uzbuđenjem i indignacijom primio sam vijest o atentatu na Benazir Buto. Ovaj varvarski čin snažno osuđujem i žalim što nasilje i terorizam nisu posustali poslije oktobarskog atentata u Karačiju na Benazir Buto“, navodi se u pismu koje je predsjedavajući Špirić uputio premijeru Islamske Republike Pakistan Šaukatu Azizu.

Špirić je naglasio da je Buto uvijek težila da pomogne svojoj zemlji i narodu zbog čega se nedavno i vratila u Pakistan, kako bi učestvovala na predstojećim izborima u toj zemlji.

"Nažalost, nekad se cijena patriotizma plaća životom, što je tragično pokazala Buto i ona će po tome ostati upamćena u istoriji", kaže se u pismu.

"Biću vam posebeno zahvalan, Ekscelencijo, što ćete moje najdublje izraze saučešća prenijeti narodu Pakistana i porodicama stradalih", dodaje se u pismu uz izraze uvjerenja da će Pakistan sačuvati stabilnost.