BiH
0

Specijalci intervenirali na protestima

Sarajevo-x.com
Pet do dvanaest počeo je protestni skup u Sarajevu zbog nasilja, ubistava, krađa i nesigurnosti koja je prekrila glavni bh. grad. Pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo okupilo se oko 3.000 građana, a mirni skup prijeti da će se pretvoriti u nasilnički skup.

Kako izvještavaju reporteri sa mjesta događaja, protestanti okupljeni ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo jajima, flašama, kamenjem, ciglama, kantama, krompirom i drugim predmetima gađajau zgradu Vlade KS. Već je razbijeno nekoliko prozora, a ozlijeđenih za sada nema.

Zbog erupcije nasilja među demonstrantima, prekinuta je vanredna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, a predstavnici Kantonalne vlade pozivaju demonstrante da prekinu gađanje i da predstavnici protestnog skupa uđu u zgradu Vlade KS i sjednu za isti stol kako bi razgovarali o problemima i zajednički pronašli moguća rješenja.

Veliki broj policajaca obezbjeđuje skup ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, a kako doznajemo sa lica mjesta, nakon što je eskaliralo gađanje zgrade Vlade KS na lice mjesta su izašli i specijalci.

Do sada nije bilo povrijeđenih, a vozilo Hitne pomoć došlo je na mjesto okupljanja protestanata jer je jednom od učesnika demonstracija pozlilo. Prema našim informacijama, protest su u najvećem broju podržali penzioneri i srednjoškolci.