BiH
10

Sparkasse donirala PH metar i računar sa pratećom opremom KCUS-u

Klix.ba
Sparkasse Banka donirala je Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu , PH metar i računar sa pratećom opremom, čija vrijednost iznosi 7.500 KM.

Tim povodom danas je u sali Instituta za NIR, KCUS-a, održana press konferencija, kojoj su prisustvovali generalni direktor KCUS-a Damir Aganović, šefica Odjeljenja dijagnostike i poliklinike na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Fatima Gavrankapetanović Smailbegović, te direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Banke Alma Kratovac.

Generalni direktor KCUS-a izrazio je veliku zahvalnost Sparkasse Banci, ali i ostalim prijateljima i partnerima KCUS-a.

"Klinički centar danas je dobio vrijednu donaciju, koja je namijenjena Klinici za ginekologiju i akušerstvo.Ova donacija je od velikog značaja, jer je će olakšati rad na Klinici na kojoj se rađaju novi životi. KCUS izuzetno cijeni svaki humani gest, te se nadamo da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju sa Sparkasse Bankom", kazao je Aganović.

Direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Banke Alma Kratovac istakla je da Sparkasse Banka današnjom donacijom želi doprinijeti boljoj usluzi budućim majkama.

"Ovo ne bismo uspjeli realizirati bez naših klijenata, koji su u Sarajevu pokazali veliko interesovanje za učešće u akciji 'Jedna kartica, jedan osmjeh', gdje je preko 1000 klijenata, uzimanjem kartice u našoj banci, pomoglo u formiranju fonda za pomoć KCUS-u", istakla je Kratovac.

PH metar biti će korišten u porođajnoj sali, dok će računar sa pratećom opremom biti doniran Odjelu za reproduktivno zdravlje.

Šefica Odjeljenja dijagnostike i poliklinike na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Fatima Gavrankapetanović Smailbegović istakla je da se radi o izuzetno korisnoj donaciji.

"Zahvaljujući doniranom PH metru intenzivirati ćemo nadzor nad plodom u toku samog poroda, te brže reagirati, u cilju rađanja živog i zdravog djeteta", kazala je Gavrankapetanović Smailbegović.